Vinställ

När man köper ett vinställ kan det finnas mycket att tänka på, bland annat hur många vinflaskor man vill få plats med, vart det ska stå och hur hållbart det måste vara. Det kan vara en bra idé att lägga ut lite mer pengar på ett vinställ som håller över tid. Om det är tänkt att man ska ha den i en källare är det även bra om den är fukttålig. Det kan vara en viktig sak angående stilfrågan hur den ser ut, om du exempelvis vill ha ett vinställ i trä eller i metall. Det är helt upp till dig.

Det finns även specialtillverkade vinställ som du kan skräddarsy efter dina egna önskemål. Det du gör då är att rita upp en skiss för att sedan kontakta ett företag som skräddarsyr vinställ och be dem att bygga den åt dig. Om du är händig kan du även bygga det själv, men smidigast är det givetvis att köpa ett färdigt vinställ.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av vinställ

Ett vinställ är väldigt viktigt för att vinet ska förvaras på ett bra sätt och inte bli dåligt. Detta är du förmodligen medveten om utifall du gillar vin eller samlar på vin. Ett vinställ får dina vinflaskor att ligga ner i exakt rätt vinkel för att vinet ska hålla sig en längre tid och inte bli dåligt i förtid. Det är även viktigt att de hålls i rätt temperatur och därav är det bra om du köper ett vinställ som klarar de temperaturerna. Ett bra vinställ är med andra ord en vettig investering för att ditt vin ska må bra och du ska kunna njuta av det så länge som möjligt.

Ett vinställ kan vara både praktiskt och dekorativt. Det kan vara inbyggt i en vägg eller stå fritt, vilket beror helt efter dina önskemål. Vissa vinställ kan även visa upp din samling, om detta är något för dig så finns det ett flertal olika alternativ i många olika prisklasser. Om du vill ha ett dekorativt vinställ som visar upp dina flaskor kanske du bör tänka på hur många av dessa flaskor du vill visa upp och hur många du vill ha i ett annat vinställ. Ett tips är att besöka sidan Vinstället.se och få lite inspiration. Detta på grund av att dessa ställ oftast är snäppet dyrare än vanligare vinställ som enbart används till lagring.

Det är även viktigt att vinstället inte tar upp onödig plats så att du kan få plats med många flaskor utan att det känns trångt. Detta beror självklart på hur många flaskor du ska ha. Det finns varianter av vinställ som bland annat kan ställas på bort om du inte har alltför många flaskor, eller om de tar slut i rasande fart. Detta kan vara riktigt dekorativt, men givetvis finns det vinställ som kan ta upp en hel vägg, om det är den typen av plats du behöver. Alla typer av modeller finns i olika modeller och i olika prisklasser. Du väljer helt själv vilken du anser passar dig och ditt vin bäst, och så att du kan njuta av ditt vin på bästa sätt.