Att tänka på när du ska köpa ett vitrinskåp

Om du bestämt dig för att ett vitrinskåp passar in där hemma, måste du ändå välja det bästa möjliga vitrinskåpet. Här kommer några tips på hur du gör detta, baserat på just dina behov:

Klicka här för att se hela sortimentet av vitrinskåp hos Trendrum

Välj ett vitrinskåp som passar in med resten av inredningen
vitrinskåpDetta är a och o, för ett vitrinskåp är i regel inte en möbel som bör utgöra ett blickfång i ett rum. Det ska ju istället förmodligen de saker som står i skåpet göra. Du bör därför se till så att ditt nya vitrinskåp passar ihop med resten av din inredning så bra som möjligt, vare sig detta är färgmässigt, materialmässigt eller på annat vis.

Har du inte tillräckligt med grejer för att fylla ett helt vitrinskåp?

I så fall kan du välja en kombinationsmöbel som har vissa dörrar gjorda i glas, och vissa gjorda i trä, som man inte kan se igenom. Så låt inte detta hindra dig från att skaffa ett vitrinskåp, om du verkligen vill ha ett.

Tror du att du kan komma att behöva skaffa fler vitrinskåp framöver?

I så fall rekommenderar vi att du väljer ett vitrinskåp ur en välkänd serie, för att du ska kunna skaffa ett skåp till i exakt samma stil senare. Håll dig undan modefärger, om du bestämmer dig för att göra detta, eftersom modefärgerna ibland byts ut.

Väljer du ett vitrinskåp som inte ingår i en serie, kan det vara svårt att hitta fler likadana vitrinskåp i efterhand, framför allt om det går lång tid emellan inköpen. Det samma gäller om t.ex. rutor i skåpet går sönder, då kan det vara svårt att byta ut detta i efterhand. Givetvis kan man alltid låta specialbygga det som behövs i efterhand, men kostnaderna för detta blir i regel väldigt höga, och detta är därför inget som rekommenderas om man har en liten budget för sitt möblemang totalt.

Titta på glaset

Olika typer av glas som används i vitrinskåp är nämligen olika hållbara, dvs. går sönder olika lätt. Dessutom kan vissa typer av glas, t.ex. glas med olika mönster och liknande, vara olika svåra att byta ut. Om du har barn hemma, som leker i rummet där vitrinskåpet ska stå, är det än mer viktigare att välja ett vitrinskåp med ett så neutralt och ”lättbytt” glas som möjligt.

Titta på konstruktionen

De flesta föredrar ett så robust och stabilt vitrinskåp som möjligt. Om så är fallet även i ditt fall, är det väldigt viktigt att titta på hur vitrinskåpet är konstruerat, för att säkerställa stabilitet samt att skåpet inte kan välta, ens om ett barn klättrar på det, drar i det, eller liknande. Det kan vara bra att putta lite på skåpet, skaka det och så vidare för att testa stabiliteten också.