Är det en bra ide att köpa begagnade vitrinskåp?

100-25-22128_1Många lockas idag av möbler i lite äldre stil, eftersom ett hem som helt inretts med moderna möbler sällan är lika originellt och personligt som ett rum där även äldre vintagemöbler använts. Men som de flesta nog känner till, är vissa möbler betydligt mer riskabla att köpa begagnat än andra. Så hur ligger det egentligen till med vitrinskåp? Är detta en möbel man bör köpa begagnat eller inte?

Klicka här för att se hela sortimentet av vitrinskåp hos Trendrum

Svaret är att det går att göra fynd när det gäller begagnade vitrinskåp, men man bör vara väldigt uppmärksam på vad det är man köper om man vill göra detta, för att man ska få tag på något som faktiskt är ett bra köp. Givetvis är så fallet även när man köper andra möbler, men när det gäller vitrinskåp har man ju bl.a. det ofta ömtåliga glaset att ta hänsyn till, vilket gör vitrinskåp mer krävande att köpa begagnat än många andra möbler.

Så vill du, kan du ge det här med att köpa begagnade vitrinskåp ett försök, men räkna med att behöva lägga ned en hel del tid på detta!

Vad ska man då tänka på?

För det första är det ytterst viktigt att man granskar det vitrinskåp man skulle vilja skaffa väldigt noga. Alla begagnade möbler säljs nu nämligen som de är, eller i vad man brukar kalla för befintligt skick. Detta innebär att man inte kan ångra köpet om man skulle upptäcka skavanker i efterhand.

Försök även förutse om det finns mindre brister på vitrinskåpet det gäller som skulle kunna orsaka större problem i framtiden. I så fall kan det vara lite väl riskabelt att köpa vitrinskåpet ändå, och hoppas på det bästa.

För det andra bör du komma ihåg att det som ofta först går sönder på vitrinskåp är glaset. Vi tycker därför inte att man ska köpa begagnade vitrinskåp som har glasdelar som är svåra att byta ut, antingen för att glaset i sig är väldigt ovanligt, eller för att det fästs i skåpet på ett konstigt vis, har en konstig form eller liknande. Detta kommer nämligen att leda till extra kostnader om du någon gång skulle behöva byta ut glaset.